Hajvágás, Szárítás / Épített hajak, Kontyok

Hajvágás / szárítás

Mert a jó frizura ezzel kezdődik

Miért fontosa a jó haj?

Mert magabiztosságot ad és az ápoltságod része. Gondolkozz bármilyen stílusban, mindennek az alapját a hajvágás jelenti. Jó vágás nélkül nem tudjuk megfelelő módon formázni a hajad, széthullik, kezelhetetlen lesz. Egy jó vágással viszont biztosan nem kell aggódnod, hogy milyen lesz, akár hetek múlva is a végeredmény.

Szálak között a lényeg – alapanyagok

Régóta dolgozok a szakmámban, rengeteg anyagot kipróbáltam és csak a legjobbakkal dolgozom, hiszen ezek minőségére jómagam is érzékeny vagyok (különösen igaz ez a hajlakkra például), így nem kell aggódnod, tényleg jó minőségű készítmények kerülnek majd a hajszálakra. Kimondottan kedvelem a Matrix professzionális anyagait, de ha hajolajat, vagy az ápoláshoz lényeges további készítményeket keresel a későbbiekben, ahhoz is tudok jó szívvel tanácsot adni.

Épített hajak és kontyok

A konty nem konzervatív!

Sokan idegenkednek a kontyoktól, mert valamiért a stílust az anyókákkal kapcsolják össze. Pedig ezt nem is tehetnék rosszabbul! A konty szép, elegáns és kényelmes viselet, aminek manapság újra nagy divatja van szerte a világon. Hiszen magukban, vagy a szintén egyre népszerűbb fonásokkal variálva igazán látványos megoldásokat tesznek lehetővé.

A kreatív feltűzött, csavart hajak a balerina kontyoknak köszönhetik modern kori fennmaradásukat, a tánc folyamán ugyanis szükség volt egy olyan elegáns, rendezett hajviseletre, ami nem vonja el a figyelmet a mozdulatokról. Az 1800-as évektől ismét státusz szimbólummá lett frizurák az elmúlt 10 évben szép lassan meghódították újra divatszakma berkeit is, mivel könnyen elkészíthetőek és nem mellesleg mutatósak. Érdemes egy próbát tenned velük!

Legyen szó alkalomról, vagy fotózásról, kontyról, vagy extrémebb épített hajról, bátran keress meg e-mailben, bőven van gyakorlatom a területen és örömmel egyeztetek a lehetőségekről!

Kontyfajtákról röviden:

Alacsony konty: egyszerű, rendezett konty a tarkónál

Kócos konty: magas, lazábbra engedett, kócos hatású konty kilógó tincsekkel

Balerina konty: rendezett konty, fánkszerű alakkal, magasan középre, vagy fél oldalra rendezve. Akár fonással a tövében is készíthető.

Bohém konty: kócos konty, fonással a tövében.

Csavart konty: két fonatból készül, a fej hátsó részén a csavarásukkal alakul ki a konty.

Francia, vagy banánkonty: letisztult konty, amelyhez szinte önmagával csomagoljuk, formázzuk a hajat. Számos alternatívát készíthetünk belőle, kilógó tincsekkel, lazábban, nappali viseletnek is tökéletes.

Masni konty: masni formájú konty, a fej tetejére rendezve, a két félkontyot egy sodrással választjuk el

Szétnézel a szalonomban?

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

Share this story

Szólj hozzá!